In The Name of Allah Most Gracious Most Merciful

June 09, 2008

Balik "Kampung"

||Bilik,1208||

Salam,

Alhamdulillah, selamat sampai kembali ke rumah. Perasaan ketika ini, segar bugar walaupun sedikit kepenatan. Mengantuk..? Mungkin tidak sekarang kerana saya telah selesa tidur di dalam kereta semasa dalam perjalanan pulang. Cerita pengembaraan saya dan keluarga..? Biasa sahaja...tetapi seronok ibarat pulang ke kampung. Maksud saya, suasana kampung sebenar. Saya tiada kampung...sedih bukan? :(

Perjalananan 2 hari 1 malam. Dari Shah Alam ke Kuala Berang. Kemudian dari Kuala Berang ke Dungun. Bermalam di rumah Umi. Sangat best. Best sangat. Dapat makan nasik dagang yang sangat best. Dapat beli sotong dengan ikan fresh kat Pasar Besar Dungun. (kak ita jgn jeles :p). Dapat beli kaftan dan baju batik dengan sangat murah. Sesungguhnya saya memang pecinta batik :). Apepun, sangat best di Dungun atau lebih specific umah umi. ;)

Dari Dungun singgah kemaman. Beli keropok. Tapi saya tak makan. FOBIA. Takut kene allergic lagi :(. Oh ya, allergic saya beransur pulih. Alhamdulillah. Singgah kemaman makan sotong celup tepung dengan ikan celup tepung. Sedap gak. Tapi buat sendiri lagi sedap kot. Lepas kemaman singgah di Gambang. Berhenti solat. Kemudian terus pulang ke kediaman sendiri.Kerana esok perlu bekerja. Dan adik sudah mulai bersekolah.

Dan sekarang...saya rasa nak membaca buku sedikit. Mukadimah pun jadilah. Ketika Cinta Bertasbih 1...here I come..~

Jumpa lagi..~

Wasalam.

2 Komen Balas:

tropical_jingga said...

balik kampung sialll.... (sopannye aku...)

Norhazwanie CM said...

sememangnya anda dengki.... :p (ang mmg kawan aku paling sopan)