In The Name of Allah Most Gracious Most Merciful

July 30, 2008

Dedikasi Istimewa

Salam,

Dedikasi Istimewa buat Raja dan Ratu hati kami,
Mama & Abah

SELAMAT MENYAMBUT ULANGTAHUN PERKAHWINAN YANG KE-25 KEPADA
INSAN-INSAN TERISTIMEWA DALAM HIDUP KAMI



Mama , adik & Abah
Madinah Al-Munawarrah
,April 2008

Tanggal 31 Julai 1983 adalah hari ulangtahun perkahwinan mama dan abah. Apa yang boleh saya coretkan di sini adalah, tanpa segan silu dan berselindung, kami (baca: saya & adik) amat berbangga dan beruntung mendapat ibu bapa seperti mereka. Pada kami, merekalah idola kami, merekalah sumber kekuatan kami, merekalah pelindung kami. Pada kami, pengorbanan mama dan abah terlalu besar untuk mendidik dan membesarkan kami dua beradik. Tidak akan saya lupa sampai bila-bila, mama dan abah sanggup berkorban masa, wang dan tenaga untuk masa depan putera dan puterinya.



lahirku ke dunia
ku disambut penuh syukur
bisikan azan ke telinga
hikamah kalimah nan luhur

lahirku ke dunia
ku diasuh mengenal Allah
ku diajar sebut namaNya
juga nabi rasul mulia

salam sayang ayah dan ibu
mendidik ku tak pernah jemu
halalkan lah makan minumku
maafkanlah salah silapku
tanpa maaf dan juga restu
hidupku jadi tak menentu

tiada yang lebih bernilai
dari pengorbanan yang suci itu
tak berdaya aku membalasnya
moga ku jadi anak yang bertakwa

terima kasih ibu, terima kasih duhai ayah

Jasamu oh ayah dan ibu
akan ku kenang selamnya
hidup saling berkasih sayang
membina keluarga bahaia

pada mu Allah aku berdoa
pada Mu jua aku meminta
rahmatilah ibu ayah tercinta
apunilah dosa- dosa mereka
panjang umur, murahkan rezeki
sejahtera dalam ketaatan
moga berbahagia di dunia, di akhirat
beroleh syurga

daku mengharap redha mu ibu
juga redha darimu ayah
hanya itulah yang ku pintu
agar hidupku lebih bermakna

terima kasih ibu, terima kasih duhai ayah

Kami doakan semoga Mama dan Abah panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa diberkati dan dirahmati oleh Allah swt. Pengorbanan dan kekuatan semangat Mama & Abah menjadi pemangkin semangat saya dan adik untuk terus berjuang demi Agama & Negara. Namun, apa yang kami harapkan semoga apa sahaja yang kami lakukan mampu membahagiakan dan mengembirakan hati mama dan abah dunia dan akhirat.

Mungkin kami tidak mampu memberikan hadiah mewah & istimewa untuk mama dan abah, tetapi semoga Allah swt memperkenankan doa kami ini setiap waktu sebagai hadiah untuk mama dan abah.

Al Isra’ : 24 :
Wahai Tuhanku, kasihanilah kedua ibu bapa kami,
sebagaimana mereka telah mendidik kami sejak dari kecil.


Kami sayang Mama & Abah...
Selamanya... :)



Tulus dari kami yang amat menyayangi mama & abah,
Kakak & Adik
Orchid City
12:41am

************************************************************************************
Dedikasi Istimewa ke-2, khas buat Kak Norsiah.

SELAMAT HARI LAHIR BUAT KAKAKKU YANG KE-.. :P

Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki, dan paling penting cepat-cepat bertemu jodoh yang soleh serta dapat menyayangi diri akak seadanya. :D



Semoga ukhuwah kita berpanjangan dan berkekalan hingga ke akhir hayat...sorry tade hadiah ( tgh kentandusan wang poket), kalau nak hadiah..mai umah, adikmu ini tolong masakkan je menu kegemaranmu :p ..itu yang termampu..hehe..

May Allah showered you with his blessing...love ya sister. Hug & Kisses.

Jazakallah :)

8 Komen Balas:

loveLynUruL said...

selamat ulang tahun perkahwinan utk uncle n auntie ..
* utk sis wanie n haziq,mama n abah kita mmg sgt best kan ??

Norhazwanie CM said...

sis nurul:
yeah..our parents memang sangat best :D

thx for the wish..hehe

Aina Ana said...

Happy Annivesary ke 25 utk mak ayah wanie! :D

Norhazwanie CM said...

thanks kak huda.. :D

Azril'Kiara said...

yg mana ya kesamaan posting kita ..
sy tak jumpa pon .. ! =D

tropical_jingga said...

slps usia aku bbrp minggu.... mak bapak hang pun kawen.... taun depan.. hang pun d lahirkan... tak sangka... 18 yrs after that... kite leh kawan sama2.. hahahah...

Azril'Kiara said...

oh ya ..
sudah kejumpaan ..
terima kasih kerna melawat blog sy ..
jazakallahu khairan katheera ~

Norhazwanie CM said...

azril kiara : ok.sama2, syukran kerna melawat blog akak juga..jazakallah :)

tropical : yeah, menarik bukan aturan hidup yang DIA settingkan..siapa sangka selepas 18 tahun kita bertemu...hehe..rindu ah ngan kamu :p